Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerik, méltatják. Művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig, sőt a könnyűzenéig terjed. Művészetének jellemzői a virtuozitás, az átütő erő, a lélek mélyéből fakadó adni vágyás, és a remény, hogy a zene és az abban megjelenő szeretet eszköz lehet a világ jobbá tételéhez.

Azon művészek egyike, aki küldetéstudatát előtérben tartva képviseli a magyar kulturális tradíciókat, és erősíti a magyarságról kialakult pozitív képet. Zenei missziója, hogy a magyar nemzetet és a magyar kultúrát megszerettesse a világgal, célja, hogy koncertjeivel nyitottabbá tegye hallgatóságát más népek, más kultúrák iránt. Ezáltal számos rajongót szerzett nemcsak magának, hanem a hagyományos cigány- és klasszikus zenének is. Zenéjét utánozhatatlanul különleges személyisége teszi egyedivé, varázslatossá.

Lenyűgöző koncertek

Jótékonysági koncertjeivel világnézeti és politikai törésvonalaktól függetlenül képes ezreket mozgósítani és összekapcsolni. Példa nélküli mindazon kezdeményezése, melynek keretében Magyarország zenekedvelő lakosságát társadalmi felelősségvállalásra tudta felkérni. Ezért is nevezik művészi körökben és a közönség berkeiben egyaránt a Szeretet Hegedűsének.

Mága Zoltán hegedűművész öt kontinensen, közel száz országban adott már koncertet, játszott királyoknak, államfőknek, egyházi főméltóságoknak és világsztároknak egyaránt. Elbűvölte már játékával XVI. Benedek pápát, a brit trónörököst – Károly herceget, VI. Mohammed marokkói királyt, II. Konstantin volt görög királyt, valamint Robert de Niro Oscar-díjas amerikai színművészt és Salma Hayeket is. Számos világhírű művésszel dolgozott együtt, többek között Didier Lockwooddal, Stephan Grappellivel, Richard Claydermannal is.

Megszámlálhatatlan televíziós szereplése közül kiemelkedik a Magyar Állami Operaházban 2002-ben adott karácsonyi koncert, amelyben huszonkét ország nézői gyönyörködhettek. Mága Zoltán célja, hogy több millió embert varázsoljon el a koncertek alkalmával, s hogy minden korosztály megtapasztalhassa a klasszikus- a könnyű- és a népzene szépségét, a magyar zenei kultúra egyetemességét.