A budapesti Bartók Béla Konzervatórium elvégzése után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gordonka tanszakán, Onczay Csaba irányításával tanult tovább. 1993-ban diplomázott. Egyetemi évei alatt a Magyar Állami Operaház zenekarában játszott egészen 1997-ig, emellett tagja a Magyar Virtuózok Kamarazenekarnak. 1998-ban kezdte meg szóló- és kamarazenei pályafutását és azóta is állandó résztvevője a magyar zenei életnek. Rendszeresen fellép a budapesti Zeneakadémián, az Országház Kupolatermében és a Magyar Rádió Márványtermében. 2005-ben a Magyar Rádió „A hét muzsikusává” választotta. 2007 márciusában az Indiában megrendezett Magyar Napok hangversenyeinek szólistája volt. 2007 novemberében Budapesten, a Dohány utcai Zsinagógában háromezer ember előtt koncertezett, mellyel ismét elnyerte a Magyar Rádió „A hét muzsikusa” címét. 2008 januárjában Szenthelyi Miklós hegedűművésszel adott Kodály-hangversenyt a Kairói Operaházban. 2008 őszén az Egyesült Államokban, 2009 januárjában Japánban koncertezett. 2009 március 15. alkalmából Liszt Ferenc -díjjal tüntették ki. Mesterhangszerét a híres olasz hangszerész, Gagliano, a 18. században készítette.

Családi élet és művészeti karrier összehangolása

Vannak olyan zenészek, akiknek a művészet, a hivatásuk uralja életüket, és nem tudnak, vagy nem is akarnak mással törődni, körülöttük a család csupán háttérben levő, kötelező díszlet. És akadnak olyan muzsikusok is, akiknek a család és a művészet egyenrangú, nélkülözhetetlen kellék a boldogsághoz, a teljes élethez. Faludi Judit csellóművész bebizonyította, hogy össze lehet hangolni a művészi pályát a családi élettel, persze csakis akkor, ha férj és feleség ugyanúgy akarja, és az időbeosztás, valamint az egymásra figyelés művészetét is gyakorolják. 2008. augusztus 20-án Faludi Judit megkapta a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt kitüntetést. 2001 óta rendszeresen koncertezem a budapesti Zeneakadémián,a Parlament kupolatermében és a Magyar Rádióban.

Néhány kiemelkedő koncert

  • 2005-ben és 2006-ban is játszottam a Zsidó nyári Fesztiválon;
  • 2005 májusában a Művészetek Palotájában, a Nemzeti hangversenyteremben BRAHMS;
  • a-moll kettősversenyét Szenthelyi Miklós hegedűművésszel a Budapesti Tavaszi Fesztiválon;
  • 2007 márciusában. 2007 novemberében a Dohány utcai Zsinagógában a zsidó-keresztény összefogás hangversenyén 2800 hallgató előtt;
  • 2008 februárjában A Csajkovszkíj Maratonon a Müpában;
  • 2008 tavaszán jelent meg az első dupla CD –m.