Kérjük válasszon:

Koncertnaptár
2017-December
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Rákász Gergely - Mozart Christmas Edition

Az eseményről:


260 éve született Isten kegyeltje, Wolfgang Amadeus Mozart. Tavalyi pótszékes teltházakkal futó Bach sorozata után így ír Rákász Gergely 2016-os Mozart hangversenyeiről.


„Amíg számomra Bach az Univerzum rendje, addig Mozart Isten mosolya.  Nem fensőbbséges, leereszkedő, hanem az élet rendjét ismerő a szem sarkából induló derűs mosoly, ahogy elnézi, amint mi emberek idelenn kapálózunk. 


Bachhal bármikor beköltöznék társbérletbe, Mozarttal soha. Csak látogatnám néha. Ha felmennék hozzá, akkor gondosan kiválasztanám azt a fotelt amiben talán nem kapok tetanuszt, lehunynám a szemem, mert képtelen lennék elviselni a káoszt amiben él, de belül együtt mosolyognék Istennel, figyelve ahogy zenét lélegzik. Wolfgang olyan ember, aki elkezd mesélni egy viccet, aztán telefonon hívják, felkapja, megbeszél dolgokat, és ahogy hallgatom pontosan tudom, hogy most adja el egy darabját negyed áron mint megtehetné. Próbálnék segíteni, de leint, sír és nevet a hívás közben, majd félreteszi a telefont, leír egy fontosnak vélt zenei sort, megkeveri a rántást, aztán folytatja a viccet. Eszébe jut a telefon, felveszi, csodálkozik, hogy már senki nincs a vonalban, hosszan szidja az ilyeneket, áthúzkodja a zenét amit leírt, leír valami újat, majd veszi a kabátját és elrohan. Az ajtóból visszalép, befejezi a viccet, hangosan vihog rajta, és már ott sincs. Ajtó nyitva. Én meg ott maradtam az odaégett rántással a füstben, a vicc briliáns volt, amit áthúzkodott zseniális, kedvem volna zsebre rakni és ráírni a nevem, és amit újonnan leírt az is zseniális. Megnézem a Facebookomat, és látom, hogy még selfiezett is amíg nem figyeltem, és kiírta: #HavingFunWithMaestroRákász. Tudom, ha maradt volna kinyírtam volna. Így meg ott ülök a lakásában, és örülök, hogy egy perce még ott volt.”


Rákász Gergely kulturális nagykövet, Templomos Lovag, és a koncertjein úgy mesél a klasszikusokról, hogy a résztvevők úgy érzik zenei időutazáson vannak. A darabok között elhangzó – a művész védjegyévé vált – zenetörténeti kommentárok tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így nem csak a muzsikát élvezhetjük, de az adott korszakból, Amadeus életéből is pillanatképet kapunk. Ideális esemény azoknak, akik szeretik minden nap valami újdonsággal bővíteni ismereteiket, miközben az este egy lelki akkumulátortöltő, amely után minden bizonnyal napokig kiegyensúlyozottan mosolyogni fog.


Web: www.rakaszgergely.hu


Facebook: www.facebook.com/rakaszgergely

Időpont:

2016. December 11. 19:30

Cím:

Budapesti Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)


Jegyvásárlás

Figyelem! Ehhez az eseményhez koncertbérlet NEM használható fel!

Ajánlja Emailben!
Rákász Gergely - Mozart Christmas Edition - kapcsolódó Helyszínek

Együttműködő partnereink:

A zenekar ruháit tervezte:
Zigi Brand by Oláh Zsigmond

Ticket Sales Minden jog fenntartva 2014. Az árváltozás jogát fenntartjuk! | Privacy policy