Kérjük válasszon:

Koncertnaptár
2017-December
HKSzCsPSzV
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Felejthetetlen komolyzenei koncertélmény

Bach karácsony Rákász Gergely, Kertesi Ingrid és a Magyar Virtuózok kamarazenekar

Rákász Gergely - Bach 4 X-Mas

Felejthetetlen koncertélmény a Rákász Gergely, Kertesi Ingrid és a Magyar Virtuózok kamarazenekar közreműködésével a Mátyás-templomban.

Az eseményről:

Hazánk egyik legfoglalkoztatottabb zenekara, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar idén is folytatja koncertsorozatát a Mátyás templomban, melynek teljeskörű felújítása 2013 nyarán ért véget. A kiváló akusztikával rendelkező, télen fűtött templom nagyszerű otthont ad a hétről-hétre megújuló hangversenyeknek. A koncerteken olyan neves szólisták is közreműködnek, mint Kertesi Ingrid, Vásáry André, Fischl Mónika, Vadász Dániel, Fellegi Balázs, Király Csaba, és Hock Bertalan. tovább Az újonnan felújított Mátyás templom méltó környezetet biztosít egy hangulatos este eltöltéséhez.

A fellépőkről

Magyar Virtuózok Kamarazenekar

1988-ban alapította Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a főiskolán végzett fiatal tehetséges tanítványaiból. A kamarazenekar 25 éve a magyar komolyzenei élet kiemelkedő szereplője, a legtöbbet foglalkoztatott zenekar. A repertoár a Barokktól a 20. századi zenéig terjed. Olyan zeneszerzők művei csendülnek fel koncertjeiken, mint Bach, Vivaldi, Mozart, Haydn, Tchaikovsky, Verdi és Bartók, stb. Megalakulásuktól kezdve igen sikeres külföldi pályafutást mondhat magáénak az együttes, koncerteztek az Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Indiában, Dél-Koreában, Dél-Amerikában és Európa majd minden országában. A számtalan koncert meghívásnak köszönhetően a Magyar Virtuózok Kamarazenekar mára a legismertebb zenekarrá nőtte ki magát kategóriájában. Szerepeltek többek között a Parlamentben, a MÜPÁ-ban, a Mátyás templomban és a Hiltonban.

További információt a Magyar Virtuózok Kamarazenekarról ide klikkelve tekinthet meg.

Szenthelyi Miklós

1973-ban végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A különleges tehetségek osztályát 1978 óta vezeti. Pályája kezdetén több rangos nemzetközi versenyen is sikeresen szerepelt. 1975-től az Országos Filharmónia szólistája volt. 1988-ban megalapította a Magyar Virtuózok Kamarazenekart. A Hungaroton tíz szóló- és zenekari lemezt jelentett meg vele. Szenthelyi Miklós legutóbbi zenei mérföldkövet jelentő vállalkozására 2013. November 16-án a Budapesti Kongresszusi központban megrendezett Maratoni hangversenyen került sor, ahol egyetlen napon, négy koncertet muzsikált végig. Ezzel a teljesítményével magyar rekordot döntött. Szenthelyi Miklós művészi munkásságának elismeréseként 1986-ban Liszt-díjat, 1990-ben MSZOSZ-díjat, 1994-ben a Magyar Köztársaság Tisztikeresztje kitüntetést, 2000-ben Tátrai Vilmos-emlékgyűrűt és 2008-ban Kossuth-díjat kapott.

További információt a Szenthelyi Miklósról ide klikkelve tekinthet meg.

Rákász Gergely - Bach 4 X-Mas:

A zeneirodalom vitathatatlanul egyik legnagyobb géniusza Johann Sebastian Bach idén 330 éve született. Jó ok ez az ünneplésre, az emlékezésre, pláne a tematikus koncertekre.
Forrest Gump azt mondaná erről, hogy Bach és az orgona úgy illenek össze, mint borsó, és a héja. De a karácsony és az orgona is pontosan ugyanígy tartozik össze, hiszen ki ne emlékezne szívesen egy-egy családi körben eltöltött, orgonaszóval kísért bensőséges ünnepi eseményre!
Akkor Kedves Reménybeli Hallgató! Mit gondolsz, hogy illik össze Bach karácsonyi zenéje, és az orgona?
Adjuk hozzá ehhez az előadót, aki kulturális nagykövet, Templomos Lovag, és a koncertjein úgy mesél a klasszikusokról, hogy a résztvevők úgy érzik zenei időutazáson vannak.
Rákász Gergely keze alatt a hangszer nagyzenekarrá változik. Bach művei olyan részlet gazdagon szólalnak meg, amire a barokk mester (levelezése alapján) technikai okokból csak vágyakozott. Ráadásul a darabok között elhangzó – a művész védjegyévé vált – zenetörténeti kommentárok tapinthatóvá teszik a művek keletkezésének atmoszféráját, így nem csak a muzsikát élvezhetjük, de az adott korszakból, Bach életéből is pillanatképet kapunk. Ideális esemény azoknak, akik szeretik minden nap valami újdonsággal bővíteni ismereteiket, miközben az este egy lelki akkumulátor töltő, amely után minden bizonnyal napokig kiegyensúlyozottan mosolyogni fog.

A fellépőkről

Rákász Gergely

15 évesen, az ország legfiatalabb koncertorgonistájaként adta első hangversenyét. 2005-ig az Egyesült Államokban tanult és koncertezett, 2015-ig több mint 1000 fellépése volt Európa és Amerika nagyvárosaiban. Egyedi látásmódja fiatalos lendülettel tölti meg a komolyzenét. Látványkoncertjeivel új műfajt teremtett, melyben képzőművészet, tánc, és színészi játék segítségével tízezrekhez közelítette a műfajt és a hangszert. „Egy Koncert Kékben” című műsorát közel 30 000-en nézték meg szerte Európában. „Bachalley” projektjében, a világon először a művészi paletta két talán legtávolabbi végét kapcsolta össze, Bach fúgáit és a Street Dance-t.
Hangversenyein nem csak varázslatos játékával, de a zenetörténet izgalmas és színes meséivel is rabul ejti közönségét. Hét szólóalbuma jelent meg. Szülővárosa Győr Kulturális nagykövete, Templomos lovag.

Ismerje meg Rákász Gergelyt:
- Rákász Gergely weboldala
- Rákász Gergely Facebook oldala

Időpont:

December 5.

Az előadás 20 órakor kezdődik.

A jegyárak szektoronként változnak. A VIP és a VIP Premium jegyek az oltáron belül elhelyezett kényelmes padsorokba szólnak, melyek közvetlenül a zenekar mellett találhatók. A Gold szektor közvetlenül az oltár mellett található, a Silver szektor az első padsorokat, míg a Bronz szektor a hátsó padsorokat jelenti.

Jegyárak:

Bronze - 3 900 Ft
Silver - 4 900 Ft
Gold - 7 900 Ft
Platina - 9 900 Ft
VIP - 14 900 Ft
Prémium - 23 900 Ft

A VIP jegy tartalma:

  1. Belépés a koncertre (VIP karszalagot biztosítunk)
  2. A zenekar melletti helyek, ami a legjobb látványt és akusztikus élményt jelenti
  3. Ajándék CD
  4. Welcome ital
  5. Három fogásos vacsora a szomszédos Hilton hotel elegáns Ikon éttermében, gyönyörű budapesti panorámával

A VIP Premium jegy tartalma:

  1. Belépés a koncertre (VIP karszalagot biztosítunk)
  2. A zenekar melletti helyek, ami a legjobb látványt és akusztikus élményt jelenti
  3. Ajándék CD, meglepetés ajándék
  4. Welcome ital
  5. Három fogásos vacsora italfogyasztással a szomszédos Hilton hotel éttermében korlátlan italfogyasztással, gyönyörű, budapesti panorámával
Jegyvásárlás

Figyelem! Ehhez az eseményhez koncertbérlet NEM használható fel!

Ajánlja Emailben!
Rákász Gergely - Bach 4 X-Mas - kapcsolódó Helyszínek

Együttműködő partnereink:

A zenekar ruháit tervezte:
Zigi Brand by Oláh Zsigmond

Ticket Sales Minden jog fenntartva 2014. Az árváltozás jogát fenntartjuk! | Privacy policy